Eén Groot Verzet Tegen Kanker

Iedereen van ons team was op woensdag 31 augustus in de omgeving van de spraakmakende en betekenisvolle berg gearriveerd. Ook waren er partners, kinderen en grootouders mee naar Frankrijk gereisd om de sporters aan te moedigen. Geralda Wulff, haar dochter en een vriendin die een eigen actie voor het THHD waren gestart, sloten zich graag aan bij het Hoogeveense team. Jan Willem en zijn vrouw Janet hadden een mooie locatie gereserveerd om gezamenlijk af te trappen met een hapje en drankje. Goed voor de spirit en het teamgevoel. De peptalk van Jan Willem, zijn oproep om eigen herinneringen toe te voegen aan het magische verhaal rondom de Mont Ventoux en de impact om met elkaar deel te nemen aan ‘Eén Groot Verzet Tegen Kanker’, maakten diepe indruk. We werden ons nog eens goed bewust van de reden waarom we deze uitdaging aan wilden gaan.

Donderdag 1 september

Om 08.00 uur vond de gezamenlijke start voor de lopers en de wandelaars plaats. Zoals Jan Willem ons de vorige middag al vertelde, had die gezamenlijke start inderdaad veel impact. Met een prachtige uitvoering van het lied van de Common Linnets “Calm After the Storm” en een minuut stilte dat zorgde voor een brok in de keel en rode ogen, begonnen de lopers en wandelaars aan de klim van 26 kilometer naar de top van de kale berg. Drie leden van ons team gingen hardlopend naar boven. Drie anderen deden dat wandelend evenals de dochter van Geralda en haar vriendin. Geralda sloot de laatste kilometers bij hen aan. Na vijf uur lopen, haalden zij allemaal de top! Een geweldige prestatie!

Vrijdag 2 september

Vrijdagochtend was het de beurt aan 18 fietsers. De drie hardlopers gingen zelfs voor een tweede uitdaging, nu gingen zij fietsend naar boven(!). De teamleden stapten op de fiets om de steile berg op te trappen. Twee teamleden waren jammer genoeg ziek en moesten helaas afhaken. Het was een zware klim, de meeste fietsers haalden helemaal fietsend de top. Een tweetal moest afstappen en liep de laatste steile kilometers met de fiets aan de hand naar boven.

Bijzondere ervaring

Dat je de top haalt, is natuurlijk een geweldige prestatie. Het is ook een prestatie omdat er een persoonlijk en/of een algemeen doel achter ligt. Het persoonlijke doel kan zijn omdat een dierbare overleden is aan kanker en/of omdat je de strijd tegen kanker van dichtbij hebt meegemaakt. Het algemene doel is door je te laten sponsoren, haal je geld op voor het KWF en voor het THHD. Voor ons allemaal was het een prestatie met een gouden randje: een hele bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten.  Voor een aantal teamleden geldt dat we deze ervaring zeker nog een keer willen beleven en nog een keer die kale, genadeloze berg op willen gaan.

Opbrengst

Ons team haalde tot zondag 4 september € 28.210 aan sponsorgeld op. Geralda, haar dochter en haar vriendin haalden samen € 5.246 op. In totaal dus € 33.500 waarvan de helft sowieso naar het THHD gaat. Een geweldige opbrengst natuurlijk waar we heel blij mee zijn. Iedere donateur enorm bedankt voor uw sponsor bijdrage en alle teamleden bedankt voor jullie inspanningen, voor je (vrije) tijd en voor je kosten die je moest maken voor het inschrijven, de reis heen en terug en het verblijf in Sault! We zijn jullie enorm dankbaar, het THHD kan weer een jaar door met haar activiteiten om mensen te helpen in hun strijd tegen kanker!

Deelnemen in 2023

Deze beklimming van de Mont Ventoux via de Stichting Groot verzet tegen kanker is de 2e deelname met een THHD team. De eerste deelname was in 2021. We gaan ook weer voor de deelname in 2023. Ben je op zoek naar een persoonlijke uitdaging en/of wil je bijdragen aan een goed doel (KWF kankerbestrijding en THHD, centrum voor leven met en na kanker) en wil je daarvoor ook zelf wel kosten maken (inschrijfgeld, verblijf en reiskosten), neem dan contact met me op via . Samen met Steven Berends (WSV de Peddelaars) en Harald Guttink (Move2Be) zorgen wij weer voor de organisatie in 2023. We zorgen voor de trainingen, voorbereidende bijeenkomsten en een onvergetelijke ervaring op de Mont Ventoux.