Toon Hermans Huis zet interne coördinator Hennie Bouwmeester in het zonnetje

Hoogeveen-De tafels gezellig gedekt, er heerst een en al gezelligheid, in de keuken staat warme chocomelk te pruttelen en wordt er druk gewerkt met veel gezelligheid en plezier aan de heerlijke hapjes. Opvallend is de positiviteit onder de mensen, de warmte, het worden opgenomen en wanneer je weer naar huis gaat ga je met een glimlach naar huis en met volle energie.

Vandaag werd Hennie Bouwmeester de interne coördinator die veel betekend voor de gasten alsook de gastvrouwen en alle vrijwilligers van het Toon Hermans Huis, in het zonnetje gezet door de “gastdames” van het Toon Hermans Huis.
Hennie heeft een groot hart voor iedereen en staat ook dag en nacht voor iedereen klaar. Hennie is het kloppende hart van het Toon Hermans Huis, en is  daar ook altijd aanwezig men kan wel zeggen dat het Toon Hermans Huis haar tweede huis is.
Hennie heeft altijd een luisterend oor en is een enorme steun voor de gasten als ook voor alle vrijwilligers, en zorgt voor stabiliteit en iedereen kan bij haar hun zorgen kwijt.

Met een hartverwarmend gedicht en geweldig persoonlijk cadeau werd Hennie in het zonnetje gezet met een groot applaus van de gasten alsook de vrijwilligers die vandaag aanwezig waren.

Toon Herman Huis is een fijne warme plek, waar lot/deelgenoten met kanker elkaar kunnen ontmoeten, het zij voor een gezellig babbel onder het genot van een bakkie koffie.
Dit is ook voor de nabestaanden en hun naasten die dit hebben meegemaakt, en het fijn vinden om in een ongedwongen sfeer met andere lotgenoten te willen praten.

Dat niet alleen er zijn ook verschillende activiteiten te vinden, zoals bv bloemschikken, schilderen, yoga, massage.
Tevens is er ook een lotgenoten praatgroep, diverse thema avonden en kan men professionele individuele begeleiding krijgen bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker.

Als woorden tekort schieten i.v.m. verlies en rouwverwerking dan kan men door middel van creatieve werkvormen in een workshop bestaande uit 7 bijeenkomsten begeleid worden.

Het is niet allemaal zo zwaar als men denkt, want vooral het samen zijn de gezelligheid begrip voor elkander hebben en erkenning staan voorop. Wil je niets als lot/deelgenoot maar toch gewoon even gezellig een bakkie koffie komen drinken ook dan ben je welkom in het Toon Hermans Huis Het Toon Hermans Huis is makkelijk te bereiken ook voor rolstoelhouders, of een rollator en er is een lift aanwezig.

Het Toon HermansHuis draait puur op kracht van de vrijwilligers, die met groot plezier de gasten ontvangen, en begeleiden naar eenieder zijn persoonlijk behoeften.

Voor meer informatie ga naar www.toonhermanshuisdrenthe.nl

Foto’s: Paula Bansema