Hyperbare zuurstoftherapie na bestralingen bij kanker

Op woensdag 10 mei a.s. om 19.30 uur wordt in het Toon Hermans Huis Drenthe, Brinkstraat 5 in Hoogeveen een lezing gehouden over de resultaten die met hyperbare zuurstoftherapie kunnen worden behaald na bestralingen.

De oncoloog/radiotherapeut mevrouw Lisa Van den Bosche, van het UMCG vertelt tijdens deze lezing  wat er lichamelijk gebeurt tijdens een oncologische behandeling met name over radiotherapie (bestralingen). Wat doet dat met je lichaam. Waarom wordt radiotherapie toegepast bij kanker en wat zijn de bijwerkingen van bestralingen. Vervolgens vertelt dr. Wilma Monincx van de Da Vinci Kliniek in Hoogeveen over de herstellende eigenschappen van hyperbare zuurstoftherapie. Hyperbare zuurstoftherapie is een therapie die wordt gebruikt om het zuurstoftekort in het beschadigd weefsel te verminderen. Deze beschadigingen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken.

Daarom wordt hyperbare zuurstoftherapie onder andere toegepast bij patiënten met lichamelijke klachten na bestralingen. Bijvoorbeeld bij (rest)klachten als gevolg van bestralingen bij borstkanker. Daarnaast zorgt deze therapie voor het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes en het verbeteren van de cellen die van belang zijn voor het herstel van het beschadigde weefsel. Meer weten? Kom naar de informatieavond op woensdag 10 mei, de toegang is gratis.

Toon Hermans Huis Drenthe is een ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. De diagnose kanker brengt veel teweeg in je leven. Het zet je leven op z’n kop en er komen veel vragen op je af. Niet alleen als jezelf ziek bent, maar ook bij de mensen in je naaste omgeving. Het Toon Hermans Huis Drenthe is een plek waar je buiten de medische wereld, in een ongedwongen sfeer je verhaal kunt vertellen en waar je terecht kunt met je vragen. Onze vrijwilligers hebben vaak zelf ervaring met kanker. Je wordt gezien als mens niet alleen als (ex) kankerpatiënt. We zijn een laagdrempelig centrum, waar je binnen kunt lopen tijdens onze openingstijden. Er is een luisterend oor, troost, er zijn gespreksgroepen en er is gelegenheid voor creativiteit of ontspanning.

We vinden het voor de organisatie prettig als je je vooraf aanmeldt door een email te sturen naar info@thhd.nl. Je mag ook zonder aanmelding binnen lopen. Het Toon Hermans Huis is gevestigd in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 in Hoogeveen, Je vindt ons op de bovenste verdieping (er is een lift). Er zijn  ook vrijwilligers van het Toon Hermans Huis aanwezig om te vertellen wat het Toon Hermans Huis voor je kan betekenen in jouw situatie. Kijk voor meer informatie op www.thhd.nl.