Word vrijwilliger

Het Toon Hermans Huis Drenthe draait volledig op inzet van vrijwilligers. Die inzet van vrijwilligers is dan ook onmisbaar voor onze organisatie. Wil je een steentje bijdragen? Het THHD kan elke hulp goed gebruiken.

Wat kun je doen als vrijwilliger?

  • Het werk van THHD online promoten
  • Gasten ontvangen en hen informeren over het THHD 
  • De interne organisatie ondersteunen

Het werk van THHD online promoten

Het THHD is volop zichtbaar op social media, zoals Facebook, Twitter en YouTube . Je kunt online je meningen, ervaringen en ideeën delen met anderen en met ons. En dat niet alleen. Je kunt ons ook actief online helpen door het THHD nog meer bekendheid te geven. Hoe? Door THHD-Promotor te worden en onze nieuwsitems en onze activiteiten te verspreiden via social media. Dus volg, share,like en deel THHD online op Facebook. Samen bieden we ondersteuning aan mensen die te maken krijgen met kanker.

Gasten ontvangen en informeren

De gasten van het THHD zijn allen mensen die geconfronteerd worden met kanker. Als gastvrouw/heer ontvang je gasten en zorg je ervoor dat ze zich welkom voelen. Je geeft informatie over de activiteiten die in het huis plaatsvinden. Ook voer je gesprekken met gasten over wat hen bezig houdt in relatie tot kanker.

Met behulp van de IPSO-trainingen, kunnen de vrijwilligers in het THHD informele psychosociale zorg op maat bieden. Geen mens is immers gelijk en de behoeften lopen uiteen. Typisch voor vrijwillige zorg is de grote betrokkenheid, hierdoor voelen de gasten zich begrepen en gehoord.

Ondersteuning organisatie

We zijn op zoek naar vrijwilligers die onze interne organisatie willen ondersteunen op het gebied van PR & Communicatie, fondsenwerving, administratie of het organiseren van activiteiten.  Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Bel of mail dan naar de interne coördinator Hennie Bouwmeester: 0528 – 820 236   info@thhd.nl