Lotgenoten en contact

Je bent van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken en even te praten met een vrijwilliger op een dinsdag- woensdag- of donderdagmiddag tussen 13.30-1600 uur. Je hoeft geen afspraak te maken, je kunt vrij binnenlopen op de 3e verdieping van Het Klooster, Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Dat geldt ook voor naasten en nabestaanden van mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Het helpt om je verhaal te kunnen vertellen en begrip te vinden voor jouw situatie. Dat kan in een 1 op 1 gesprek of in een klein groepje. Geef aan wat voor jou prettig is, we zijn er om je te ondersteunen de regie op het leven met en na kanker te hervinden.

 Lotgenoten praatgroep

Wanneer je het fijn vind om in ongedwongen sfeer met anderen te praten, die ook kanker hebben of hebben meegemaakt, dan is een lotgenoten praatgroep misschien iets voor je. In ongedwongen sfeer, onder deskundige leiding praten, delen en lachen we een aantal avonden met elkaar. Joke is huisarts en als coördinator verbonden aan het Toon Hermans Huis Drenthe begeleidt deze praatgroepen. Wanneer je  het spannend vindt om te komen, en dat is heel gewoon, kun je ook eerst een 1 op 1 gesprek met Joke hebben. Dan kun je even zeggen wat jij belangrijk vindt en wat je fijn vindt om te bespreken in de groep.  Stuur een mailtje om je aan te melden of om een gesprek met Joke af te spreken naar info@thhd.nl. Een 1 op 1 gesprek is ook altijd mogelijk waarbij we de privacy regels vanzelfsprekend in acht houden.

Thema-avonden

Elk seizoen organiseren we, al dan niet in samenwerking met patiëntenverenigingen of ziekenhuizen speciale thema-avonden. Centraal op deze avonden staat een bepaalde vorm van kanker, zoals prostaat- , darm- long- of huidkanker. Of er wordt een lezing gegeven over een onderwerp dat gerelateerd is aan de ziekte kanker, zoals vermoeidheid, erfelijkheid, voeding en rouwverwerking. Deze thema-avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Vaak bieden deze avonden veel informatie en ondersteuning aan mensen die te maken krijgen met kanker.