Toon Hermans Huis Drenthe

Organisatie

De organisatie van het THHD bestaat volledig uit vrijwilligers: we hebben geen betaalde krachten in dienst. De kracht van het THHD zijn de vrijwilligers, zij organiseren, begeleiden en verzorgen de activiteiten voor onze gasten. 

Samen met onze gasten zoeken we naar ervaringen of naar inzichten en antwoorden die een positieve wending kunnen geven aan het herstelproces van leren leven na of met kanker. Kanker en kankerbehandeling kunnen naast lichamelijke andere gevolgen hebben, zoals psychische, sociale en problemen in de relatie. In het THHD sluiten we aan bij de vragen, onzekerheden, het verdriet en de onmacht van elke individuele gast.

Ons doel is door middel van ondersteuning de kwaliteit van leven voor onze gasten te verbeteren. We geven informatie en bieden activiteiten aan die gericht zijn op beweging en ontspanning zodat gasten in een ongedwongen sfeer in contact kunnen komen met lotgenoten.

Klik hier voor de samenvatting van het Beleidsplan 2020-2023.

We hebben twee coördinatiefuncties. Joke Dijkema  is gericht op externe contacten en netwerkcontacten met professionals in de zorgsector met name in de oncologie en Hennie Bouwmeester zet zich in voor alle interne zaken zoals het coördineren van de verschillende activiteiten. 

Coördinatoren

Hennie Bouwmeester links en Joke Dijkema rechts