Toon Hermans Huis Drenthe

Activiteiten en lotgenoten contact

Je bent van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken en even te praten met een vrijwilliger op een dinsdag- woensdag- of donderdagmiddag tussen 13.30-1600 uur. Je hoeft geen afspraak te maken, je kunt vrij binnenlopen op de 3e verdieping van Het Klooster, Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Dat geldt ook voor naasten en nabestaanden van mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Het helpt om je verhaal te kunnen vertellen en begrip te vinden voor jouw situatie.

Het Behouden Huys voor professionele psycho-sociale hulp

Het Behouden Huys biedt kankerpatiënten en hun naasten professionele individuele begeleiding bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Hoe ga je verder als je de diagnose kanker hebt gekregen? Psychologen die verbonden zijn aan Het Behouden Huys in Haren houden regelmatig spreekuur in het THHD. Bel 050 406 2400 voor meer informatie.

Thema-avonden

Elk seizoen organiseren we, al dan niet in samenwerking met patiëntenverenigingen of ziekenhuizen speciale thema-avonden. Centraal op deze avonden staat een bepaalde vorm van kanker, zoals prostaat- , darm- long- of huidkanker. Of er wordt een lezing gegeven over een onderwerp dat gerelateerd is aan de ziekte kanker, zoals vermoeidheid, erfelijkheid, voeding en rouwverwerking. Deze thema-avonden zijn voor iedereen toegankelijk.

Lotgenoten contact

In het THHD vinden er verschillende activiteiten plaats waarbij lotgenoten samen bezig zijn. De ervaring leert dat je je beter kunt ontspannen door (al dan niet creatief) bezig te zijn. Ongemerkt vinden er gesprekken plaats en helpt men elkaar in het herstelproces. Klik op een onderstaande afbeelding voor meer informatie over een activiteit en kijk welke activiteit het beste bij je past. Of bel 0528 820 236 met Hennie Bouwmeester, intern coördinator bij het THHD. Voor sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd voor materiaalkosten. Je kunt deze ter plekke contant of per pin betalen.