Samen trappen en stappen tegen kanker

Op 7 en 8 september 2023 gaat opnieuw een Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) team van wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux uitdaging aan. Met elkaar die kale, genadeloze berg op trappen of stappen is enerzijds afzien en anderzijds geeft het een enorme kick om mensen geconfronteerd met kanker te kunnen helpen. Helpen door je te laten sponsoren en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en voor initiatieven, zoals het THHD die de kwaliteit van leven met of na kanker kunnen vergroten. Samen werken aan een ‘Groot Verzet Tegen Kanker’. De trainingen gaan binnenkort van start om goed voorbereid de Mont Ventoux in Frankrijk op te gaan.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die geconfronteerd wordt/werd met kanker of je hebt zelf ervaring met kanker (gehad). De impact van de ziekte is groot en betekent veel voor een mens en voor zijn of haar dierbaren. De beklimming van de Mont Ventoux is een uitdaging, boezemt angst in en roept allerlei associaties op die al dan niet samenhangen met wat er in je leven gebeurt na de gevreesde diagnose kanker. Steven Berends was in 2022 een van de THHD teamleden. “Al jaren speelde ik met de gedachte de Mont Ventoux op te gaan fietsen. Ik dacht altijd dat het te zwaar voor me zou zijn. Maar door met een team te gaan en vooraf te trainen op de VAM berg kreeg ik geleidelijk aan het vertrouwen dat ik die Mont Ventoux wel op kon ’stampen’. Het was zwaar maar ik wist dat mensen die een chemokuur krijgen, het nog veel zwaarder hebben”.

Sommigen beschouwen de tocht als een ode aan iemand die is overleden of aan iemand die juist kanker heeft overleeft. Voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), geldt meedoen aan de Mont Ventoux als een ultiem bewijs dat hij of zij er weer is. Die persoonlijke ervaringen worden uitgewisseld in aanloop naar en tijdens de beklimming. De stilte voor de start maakt op elke deelnemer diepe indruk en doet je beseffen waarom je daar staat en meedoet. Steven: “Het is een kippenvel belevenis die niemand mij meer afneemt. Het maakt me ook blij om op deze wijze een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een kankervrije toekomst. Dit jaar ga ik weer”.   

Wil je met het THHD team in 2023 de Mont Ventoux uitdaging aangaan en jouw verhaal toevoegen aan de eindeloze reeks verhalen die rond deze indrukwekkende berg zoomen? Wil je je laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen? Het geld is nog steeds hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders krijgt te maken met kanker. Het THHD in Hoogeveen ondersteunt mensen die geconfronteerd worden met kanker, weer vat te krijgen op hun leven. (thhd.nl)

We helpen je met de nodige voorbereidingen. Samen met de Wielersport Vereniging de Peddelaars en de fysiotherapie praktijk Move2Be in Hoogeveen stellen we een trainingsprogramma samen. De eerste trainingen staan gepland voor april. Ook zorgen we ervoor dat we in Frankrijk voor en na de beklimming als team bij elkaar komen en ervaringen uit kunnen wisselen. Natuurlijk staat het je vrij om wel of niet deel te nemen aan de trainingen en de bijeenkomsten. Mocht je teamlid THHD willen worden en daarmee het THHD financieel te helpen, neem dan contact op met onze secretaris. (bestuur@toonhermanshuisdrenthe.nl). Samen gaan we door met trappen en stappen tegen kanker.

Op https://www.grootverzettegenkanker.nl/teams/thhd-team-toon-hermans-huis-drenthe-team kun je je aanmelden voor het THHD team: Stappen en trappen tegen kanker. Een ‘once in a lifetime’ belevenis om nooit meer te vergeten.

Harald Gultink fysiotherapie praktijk Move2Be
Steven Berends Wielersport Vereniging de Peddelaars
Han Tuller www.thhd.nl