THHD kan dankzij Mont Ventoux weer vooruit

Op zaterdag 5 november werden in het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen cheques uitgereikt aan een aantal lokale initiatieven waarvan teams met succes de Mont Ventoux hebben beklommen. Zij gingen (hard)lopend of fietsend deze uitdaging aan.

Het team Toon Hermans Huis Drenthe was een van de koplopers, zij haalden met 25 deelnemers totaal € 33.891,00 aan sponsorgeld op. Daarvan komt de helft ten goede van het KWF Kankerbestrijding en 50% is bestemd voor het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD), het centrum voor leven met en na kanker in Hoogeveen. Het streefbedrag van € 17.200,- werd hiermee ruim overschreden. Het THHD kan als centrum weer een jaar vooruit om mensen met en na kanker verder te helpen. Het THHD bedankt het team en alle sponsoren.

Dianne Tekelenburg reikte namens de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker de cheques aan de verschillende teams uit. De deelnemers aan ‘Groot Verzet Tegen Kanker’ haalden op 1 en 2 september dit jaar een geweldig sponsor bedrag op voor het KWF en voor diverse initiatieven die mensen met kanker en hun naasten mentaal ondersteunen. Een totaal bedrag van € 572.552,-.Elk jaar organiseert deze stichting de beklimming van de Mont Ventoux, de bekende steile, kale berg in Frankrijk. De klim naar de top is te voet of op de fiets genadeloos en vraagt een enorme inspanning. Elke loper en fietser heeft dan ook zo zijn of haar eigen reden en motivatie om mee te doen, zoals naasten die overleden zijn aan kanker, zelf kanker hebben (gehad) of sowieso willen meehelpen om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Alle deelnemers kijken terug op een bijzondere ervaring en voor velen was het een emotionele belevenis om nooit te vergeten. Het THHD team is vastbesloten in 2023 opnieuw de Mont Ventoux op te gaan, een geweldig sponsorbedrag op te halen, kortom zich gezamenlijk te blijven verzetten tegen kanker.