Samen de uitdaging aangaan om anderen te helpen

Op 5 en 6 september 2024 gaat opnieuw een Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) team van wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux uitdaging aan. Met elkaar die kale, genadeloze berg op trappen of stappen is enerzijds afzien en anderzijds geeft het een enorme kick om mensen geconfronteerd met kanker te kunnen helpen. Helpen door je te laten sponsoren en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker (KWF) en voor initiatieven om de kwaliteit van leven met of na kanker te kunnen behouden (THHD in Hoogeveen). Samen werken aan een ‘Groot Verzet Tegen Kanker’.

Meld je HIER aan om mee te doen in ons THHD team.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die geconfronteerd wordt/werd met kanker of je hebt zelf ervaring (gehad) met kanker. De impact van de ziekte is groot en betekent veel voor een mens en voor zijn of haar dierbaren. De beklimming van de Mont Ventoux is een uitdaging, doet pijn, boezemt angst in en roept allerlei associaties op die symboliseren wat er in je leven gebeurt na de gevreesde diagnose kanker. De beklimming kan helpen bij het verwerken van het verdriet. Een tocht die sommigen beschouwen als een ode aan iemand die is overleden of juist kanker heeft ‘overleeft’. Voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), geldt meedoen als een ultiem bewijs dat hij of zij er weer is.

Die persoonlijke ervaringen worden uitgewisseld in aanloop naar en tijdens de beklimming. De stilte voor de start maakt op elke deelnemer diepe indruk en doet je beseffen waarom je daar staat en meedoet. Het maakt je ook blij om mee te kunnen doen en op deze wijze een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een kankervrije toekomst. De Mont Ventoux verbindt, biedt troost en helpt ‘woorden’ te vinden die er eerst niet waren.

Wil je met het THHD team in 2024 de Mont Ventoux uitdaging aangaan en jouw verhaal toevoegen aan de eindeloze reeks verhalen die rond deze indrukwekkende berg zoomen? We helpen je met de voorbereidingen. Samen met de Wielersport Vereniging de Peddelaars en de fysiotherapie praktijk Move2Be stellen we een trainingsprogramma samen in aanloop naar de beklimming per fiets of lopend. Ook zorgen we ervoor dat we voor en na de beklimming als team bij elkaar komen en ervaringen uit kunnen wisselen. Natuurlijk staat het je vrij om wel of niet deel te nemen aan de trainingen en de bijeenkomsten in Frankrijk. Mocht je teamlid THHD willen worden en je je wilt laten sponsoren voor het KWF en het THHD, stuur dan een mail naar bestuur@thhd.nl. Samen gaan we door met trappen en stappen tegen kanker.

Han Tuller, Toon Hermans Huis Drenthe
Steven Berends, Wielersport Vereniging de Peddelaars
Harald Guttink, Move2Be