Activiteiten

Iedereen gaat op een andere manier om met de ziekte kanker in zijn of haar leven. De één vindt baat bij een gesprek, bijvoorbeeld met een psycholoog of met een lotgenoot, de ander wil liever iets met z'n handen doen om te ontspannen en een derde wil alles weten wat er te weten valt over de ziekte en de behandelingen. Ons aanbod van activiteiten is daarom ook heel divers. Zo organiseren we ontmoetingsbijeenkomsten 'Koffie en Contact' voor lotgenoten, creatieve workshops zoals schilderen en bloemschikken, yoga en andere ontspannende activiteiten en speciale informatieavonden over thema's die met kanker te maken hebben. En wil je een individueel gesprek, dan kan dat ook. 

In verband met corona zijn de workshops en groepsbijeenkomsten beperkt tot een groepsgrootte van maximaal 4 of 5 personen, afhankelijk van de activiteit. Op deze wijze kunnen we rekening houden met de 1,5 meter afstand van elkaar. 

Je bent van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken en even te praten met een vrijwilliger op een dinsdag- of donderdagmiddag tussen 14.00-1600 uur. Dat geldt ook voor naasten en nabestaanden. Laat van tevoren even weten als je van plan bent te komen, omdat we slechts met een beperkte groep aanwezig mogen zijn om het veilig en verantwoord te houden. Ons telefoonnummer is: 0528 820 236.

Het Behouden Huys voor professionele psycho-sociale hulp

Het Behouden Huys biedt kankerpatiënten en hun naasten professionele individuele begeleiding bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Hoe ga je verder na de diagnose kanker? Psychologen die verbonden zijn aan Het Behouden Huys in Haren houden regelmatig spreekuur in het THHD. Als je wilt weten of de behandeling bij Het Behouden Huys vergoed wordt, adviseren wij je om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Thema-avonden

Elk seizoen organiseren we, al dan niet in samenwerking met patiëntenverenigingen of ziekenhuizen thema-avonden. Centraal op deze avonden staat een bepaalde vorm van kanker, zoals prostaat- , darm- long- of huidkanker of een onderwerp dat iedereen raakt, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, erfelijkheid, voeding en rouwverwerking. Helaas kunnen de thema-avonden niet plaatsvinden vanwege het coronavirus. Zodra dit weer verantwoord is, melden we dit. 

(Klikken op een onderstaande afbeelding geeft verdere informatie)

Lees verder Verbindingslunch

Verbindingslunch

Lees verder Intuïtieve coachingsessies

Intuïtieve coachingsessies

Lees verder Koffie en Contact

Koffie en Contact

Lees verder Nabestaanden ontmoetingsgroep

Nabestaanden ontmoetingsgroep

Lees verder Tai Chi Tao

Tai Chi Tao

Lees verder Creatief Atelier

Creatief Atelier

Lees verder Schrijven

Schrijven

Lees verder De kookclub

De kookclub

Lees verder Bloemschikken

Bloemschikken

Lees verder Schilderen

Schilderen

Lees verder Speksteen bewerken

Speksteen bewerken

Lees verder Mannen en koffie

Mannen en koffie

Lees verder Borstkankercafé

Borstkankercafé