Nieuwsbulletin 09 (07-10-2019)

 

Het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen organiseert dit najaar een aantal activiteiten rondom het thema “Kanker en Werk: (hoe) werkt dat?”

Hiertoe is er samenwerking gezocht met mensen die ervaring hebben met vraagstukken rondom kanker en werk.

De impact van kanker op je (werkzame) leven

Je staat vol in het leven, geniet van een relatie en/of gezin, haalt voldoening uit je werk en dan krijg je de diagnose kanker of wordt je naaste geraakt door kanker. Al snel stap je in een sneltrein die van onderzoeken naar behandelingen gaat en is er bijna geen tijd om op adem te komen.  Soms wil je dat ook niet, want het doel is duidelijk! De kanker moet verdwijnen uit je lichaam.

Als je geraakt wordt door kanker, heeft dat een enorme impact op je leven. Onder andere op je werkzame leven. Dat kan zijn op moment van de diagnose of bij start van de behandelingen, waarbij de vraag zich aandient: blijf ik werken? Kan dat? Wil ik dat? Wat heb ik daarvoor nodig? Ook terugkeer in het werk is niet vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je het werk fysiek of mentaal (tijdelijk) minder goed aan kan. Of dat je aanpassingen op je werkplek nodig hebt. Mogelijk vraag je je af of je werk nog bij je past of ervaar je het niet meer als zinvol.

Daarnaast speelt ook de wet- en regelgeving rond re-integratie en de relatie tussen de werkgever en werknemer. Als je ZZP-er bent word je relatie met opdrachtgevers gecompliceerder en komen je inkomsten mogelijk onder druk te staan.

Ook ex-kankerpatiënten ervaren vaak nog de “late gevolgen” van kanker en/of de behandelingen die waardoor ze (gedeeltelijke) beperkingen ervaren in hun werk. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, verminderde lichamelijke conditie , concentratieproblemen, geheugenproblemen of neuropathie. Hoe ga je hiermee om?

Inloopspreekuur Werk wijzer met kanker

De ervaring leert dat er vaak veel vragen zijn over kanker en werk. Daarom start het THHD met een inloopspreekuur over dit onderwerp, getiteld: Werk wijzer met kanker. Tijdens dit spreekuur kun je met vragen terecht bij Rian van den Hende, coach bij kanker. Werk wijzer met kanker start op 14 november en duurt van 19.30 tot 20.30 uur en zal maandelijks worden gehouden. De tweede Werk wijzer vindt plaats op 10 december.

Lezing door Coach Connect: Kanker en werk, (hoe) werkt dat?

Als start op de spreekuren verzorgen Rian van den Hende en Monique van Seters, coaches bij Coach Connect (www.coachconnectbijkanker.nl), een lezing op dinsdag 15 oktober met het thema werk en kanker. Tijdens deze lezing gaan we in op hoe je zelf de regie kunt nemen over je werkzame leven, als je geraakt bent door kanker. Het uitgangspunt is te kijken: wat past er NU? Daarbij kun je jezelf de vraag stellen: wat wil IK en hoe ga ik dat doen?

De lezing “Kanker en werk, (hoe) werkt dat?” is gratis toegankelijk en vindt plaats op:

Dinsdag 15 oktober, start 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur

Toon Hermans Huis Drenthe , Klooster Hoogeveen , Brinkstraat 5 , Hoogeveen                  

Graag vooraf aanmelden via: info@toonhermanshuisdrenthe.nl 

=============================================================

Klankmassage

Klankmassage werkt door het omvangrijk klankaanbod van boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken van de klankschalen. De klanken hebben een totaaleffect op lichaam, geest en ziel. Dit maakt het mogelijk zeer snel een diepe ontspanning te bereiken.

Marjolein van "Klank is beweging" komt deze avond verzorgen.

Deelname kosten zijn € 2,50. 

=============================================================

Macramé wandhanger

Macramé wordt gezien als een ouderwetse knooptechniek die vooral in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw veel werd gebruikt om allerlei verschillende leuke dingen mee te maken. Met knopen en kralen gaan we een mooie wandhanger maken.

Maximaal aantal deelnemers 10.

Deelname kosten zijn € 10,00.

=============================================================

Column                              

                                                       

            (klik om verder te lezen)

 

=============================================================

Uit de pen van .........   

 

            (klik om verder te lezen)