Nieuwsbulletin 08 (07-04-2021)


Gastles verlies en rouw.

Een indrukwekkende gastles voor eerstejaarsstudenten Verzorgende-IG en Verpleegkundige! Zij kregen in samenwerking met Hospice Hoogeveen, Willem de Boer Huis en het Toon Hermans Huis Drenthe les over verlies en rouw. 

Een heftig onderwerp. Maar ook goed, zo vertelt studente Jenna: “Tijdens onze stage en voor later kunnen we er een beetje rekening mee houden als we ermee te maken krijgen”.

In de gastles werd onder andere verteld over het Toon Hermans Huis, een inloophuis voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker. “We vonden het goed en fijn dat we er met deze studenten over konden praten. Het geeft ze stof tot nadenken. We hebben nog een reactie van een ouder ontvangen dat ze het fijn vond dat het Alfa-college in samenwerking met ons en het Hospice deze gastlessen heeft verzorgd.

Lees het hele nieuwsbericht op www.alfa-college.nl/gastles

============================================================


Webinar WIA.

===========================================================

Huis in actie

Samen met KWF Kankerbestrijding en IPSO komen wij in actie voor het Toon Hermans Huis Drenthe! Ons inloophuis heeft het financieel zwaar. Corona trok een streep door veel acties om geld in te zamelen en toegezegde giften werden teruggedraaid.

Dat het Toon Hermans Huis Drenthe moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Via de actiepagina https://acties.kwf.nl/fundraisers/toonhermanshuisdrenthe op het platform van het KWF is het mogelijk om direct een donatie te doen. De hele opbrengst is voor het Toon Hermans Huis Drenthe en elke bijdrage is van harte welkom.

Ons inloophuis is een onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker voor het (her)vinden van hun kracht in hun proces met kanker. Wil je ons helpen om een plek voor mensen met kanker te laten voortbestaan in Drenthe.

Dankjewel!

============================================================

=============================================================

Uit de pen van .........

(klik om verder te lezen)


=============================================================