Lopen voor Leven met en na kanker ( VAM Ventoux )

Het Toon Hermans Huis Drenthe, het centrum voor Leven met en na kanker organiseert sinds 2022 elk jaar de VAM Ventoux Loop in Wijster op een zondag in de maand mei. De naam ‘VAM Ventoux’ legt een link met de Mont Ventoux in Frankrijk, die elk jaar lopend of fietsend door duizenden beklommen wordt in het teken van Groot Verzet tegen Kanker.

Om te blijven bestaan en ons werk te kunnen blijven doen, heeft het THHD financiële steun nodig. Voor een kleine bijdrage kun je deelnemen aan deze mooie wandeltocht rondom de VAM berg die vanwege het hoogteverschil ook heel inspannend en uitdagend kan zijn. Die inspanning symboliseert enigszins het ziekteproces bij kanker. Kanker is een gigantische berg die je moet overwinnen, de weg is lang en kan heel eenzaam zijn. Samen de VAM berg beklimmen kan helpen in het verwerkingsproces voor (ex) patiënten, voor een naaste of nabestaande. ‘Je hoeft het niet alleen te doen’.

Het Drentse Landschap zet elk jaar weer een prachtige route uit van circa 5 km naar de top van de VAM berg in Wijster, ook wel Col du VAM genoemd. In 2024 komen er twee uitdagende afstanden bij, namelijk 10 en 15 km. Gelijktijdig met de VAM Ventoux Loop wordt de Col du Vamrun en de KiKa kinderloop gehouden. Er is een nauwe samenwerking met de organisatoren Mike van Puffelen en Erik Beumer die jaarlijks de hardloopwedstrijd houden om geld in te zamelen voor KiKa, voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Ben je of voel je je fysiek beperkt door kanker en wil je toch graag meedoen maar twijfel je of deze wandeltocht haalbaar is voor je? De fysiotherapiepraktijken Move2Be en De Leeuwerik in Hoogeveen bieden een speciaal trainingsprogramma aan voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Het programma bestaat uit 6 trainingen die i n het THHD (Brinkstraat 5, 7902 AC Hoogeveen) worden gegeven door oncologisch fysiotherapeuten. Wellicht kun je onder professionele begeleiding toch de top van de Col du VAM bereiken. Wil je meer weten of je aanmelden: stuur een mail naar info@thhd.nl of bel: 0528 820236.

Loop mee en doneer, zo kun je werkelijk iets doen aan hulp bij kanker. Steun het Toon Hermans Huis in Hoogeveen.

Of doneer/geef je op via: https://acties.kwf.nl/fundraisers/VAMVentouxwandeltocht