Doorleefboek etalage voor kinderen en ouders/verzorgers

Toon Hermans Huis organiseert Doorleef etalage en lezing voor kinderen en ouders.

Hoe kinderen met ziekte en sterven omgaan is heel anders dan bij volwassenen. Jonge kinderen zijn zich bewust van de dood, zelfs wanneer ze (nog) niet kunnen begrijpen wat het precies betekent om dood te gaan. De dood komt vaak terug op televisie en in films, en sommige kinderen hebben op jonge leeftijd al een geliefd persoon verloren. Het ervaren van rouw is vaak een verwarrend proces voor kinderen. Ook komen steeds weer incidenten in het nieuws die maken dat het onvermijdelijk is om met kinderen te spreken over de dood. 

Schrijver en psycholoog Ellen Dreezens verloor als kind haar beide ouders, en begrijpt hoe diep verlies ingrijpt in een kinderleven. Ze heeft ervaren hoe belangrijk het is dat iemand tijd en ruimte maakt om er te zijn voor een kind dat rouwt. Ellen ontwikkelde het Doorleefboek voor rouwende kinderen en hun hulp-volwassene. Het Doorleefboek is een praktisch werkboek met verhalen en opdrachten voor kinderen op de basisschool, dat ze helpt om met rouw om te gaan. 

Vanaf 6 maart tot 3 april staat in de winkel van het "Zlimthuis Beleefhuis" , Brinkstraat 5 ( Het Klooster) , de Doorleef etalage. Hier kunt u samen met uw kind een kijkje nemen. U kunt gewoon binnen lopen in het  "Zlimthuis Beleefhuis" dat iedere werkdag geopend is.

Op woensdag 3 april wordt er een lezing gegeven door Ellen Dreezens in Het Toon Hermans Huis. Kinderen en ouders zijn daar van harte welkom. We beginnen om 13.30 uur.

In de lezing komen zowel kinderen als hun ouders aan bod. Ellen leest voor uit het Doorleefboek, samen doen we opdrachten, we bespreken hoe je mensen kunt troosten en Ellen beantwoordt vragen van zowel de kleine als de grote deelnemers. 

De toegang is gratis, maar een bijdrage voor het Toon Hermans Huis wordt zeer op prijs gesteld.

Graag aanmelden via info@toonhermanshuisdrenthe.nl