Als woorden te kort schieten

Als je geconfronteerd wordt met kanker bij jezelf of bij een naaste, dan krijg je te maken met verlies en rouw. Verlies in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van gezondheid of van het vertrouwen in je lijf, verlies van een dierbare, verlies van toekomstverwachtingen en verlies van werk.

Soms is het lastig woorden te geven aan alles wat er in je omgaat. Creativiteit kan dan helpen. Door met creatieve materialen te werken, kun je zonder veel woorden naar buiten brengen wat er in je omgaat. Bij een creatie gaat het er niet om dat het mooi moet worden. Het gaat er om dat het creatief bezig zijn je helpt bij het verwerken van wat je meemaakt en ervaart. Op deze manier kun je je gevoelens van bijvoorbeeld boosheid, angst, verdriet en onmacht vormgeven, jouw rouwproces de ruimte geven en daadwerkelijk in jouw handen nemen.

Paulien Fokkes (kunstzinnig dynamisch coach) en Martine van Leeuwen (coach m.b.t levensvragen) begeleiden op deze creatieve wijze een groep tijdens zeven bijeenkomsten. Beiden zijn tevens ervaringsdeskundigen op het gebied van kanker. De groep bestaat maximaal uit 6 personen om zo ruimte en veiligheid te kunnen bieden aan ieders proces. De bijeenkomsten vinden plaats in het Toon Hermans Huis Drenthe, Centrum  voor leven met en na kanker, gevestigd in Het Klooster, Brinkstraat 5, 7902AC Hoogeveen. 3e verdieping.

Informatie en aanmelden
Heb je vragen of wil je je aanmelden dan kun je ons bellen 0528 820236, mailen info@thhd.nl of je aanmelden via onze website: www.thhd.nl (activiteit: Als woorden te kort schieten).