4 - 7 Februari : "Late effecten van kanker" week

In het kader van wereldkankerdag op 4 februari willen wij extra aandacht besteden aan de gevolgen van kanker. Wij hebben deze week een 4-tal middagen georganiseerd met uiteenlopende onderwerpen.

U bent van harte welkom.

De toegang is gratis.

Maandag     4 februari    Bewegen    13.30 - 16.00 uur                                   

Fysiotherapie de Leeuwerik. Zij komen een lezing houden over beweging tijdens en na je behandeling. Aliane Korterink en Gert Jan Oosterink zijn gespecialiseerd in het behandelen van oncologische patiënten.  Onderzoek heeft uitgewezen hoe belangrijk het is om tijdens en na je behandeling te blijven sporten.

Stichting JET sluit deze middag ook aan. Een stichting die laagdrempelige financiële en praktische ondersteuning bieden aan kankerpatiënten die graag willen of blijven sporten, maar hiertoe de mogelijkheden niet hebben.

                                                           

 

Dinsdag       5 februari    Huid dag     13.30 - 16.00 uur                                  

Hyperbare zuurstof therapie. Een lezing voor patiënten  met weefselschade door bestraling, complexe wonden en chronische botontsteking.

Fysio therapie Move to Be  geeft een lezing over Lymfeoedeem: Kan ontstaan na de medische behandeling van kanker, na een operatie of na letsel waarbij lymfknopen verwijderd worden of de lymfbanen beschadigd raken.

Huidzorg Drenthe geeft o. a. ook behandelingen voor de lymfeklieren en werken samen met de fysio. Zij kunnen je alles vertellen over de huid.

                               

 

Woensdag  6 februari     Ontspanningsmiddag     13.30 - 16.00 uur         

Vanmiddag komen Reina Comello en Andrea Bergström. Reina  en Andrea zullen samen deze middag verzorgen.

De dames zijn beide bekend met mindfulness, massage , yoga en tai chi.

Ontspannen , terug bij je zelf, ademhaling , loslaten.   Ziek zijn doet veel met je. Niet alleen je lijf maar ook je hoofd loopt om. De behandelingen zijn zwaar en na de behandelingen ben je ook niet je zelf.  Opnieuw je lijf leren kennen en een plek geven. Daar draait het hier vanmiddag om.

                                               

 

Donderdag  7 februari    Lifestyle coaching na kanker   13.30 - 16.00 uur

Een lezing door Birgit Kok. Birgit is ook ervaringsdeskundige op het gebied van kanker. Hoe pak jij je leven op na de diagnose kanker ?   Als Loopbaan- en integrale Leefstijlcoach houd ik mij bezig met het begeleiden van mensen vanuit 5 dimensies:

hoofd (gedachten en overtuigingen), hart (emoties en verbondenheid), lijf (voeding, beweging en ontspanning), missie (zingeving) en actie (daadkracht en pro activiteit).

De onderwerpen waarvoor mensen bij mij komen zijn o.a.: onbalans werk/privé;   energieproblemen; zingeving; vitaliteit; herstel na ziekte; etc.” aldus Birgit Kok.