Yoga

Kanker en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom kunt u het gevoel hebben dat alles in uw lijf vast zit, dat uw hele lichaam pijn doet van de spanning. Dan is een cursus yoga misschien wel iets voor u.

Eenvoudige Yoga met ademhalings- en lichaamsoefeningen die u helpen de spanningen in uw lijf weg te werken.

Yoga kan een belangrijke ondersteunende rol spelen bij het herstelproces, zowel fysiek als mentaal. De yogalessen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. De oefeningen zijn lichter en eenvoudiger en het accent ligt op ademhalingsoefeningen. Goed ademen versterkt het immuunsysteem, ontspant en geeft energie.

Tijdens de yoga onderzoek je hoe het lichaam nu aanvoelt. Door de ziekte is het vertrouwen in je lichaam geschonden en door chemokuren en bestraling kun je van je lichaam vervreemden. Door yoga leer je weer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam, je grenzen te bewaken en open te staan voor wat zich aandient.

Stapje voor stapje leer je contact te maken met je lichaam, inclusief alle emoties en gedachten, en kun je de traumatische ervaringen verwerken. Door middel van yoga krijg je gereedschappen in handen waarmee je ook buiten de yogamat stress, angst en onzekerheid leert hanteren.

Kosten: 2,50 Euro

De yogalessen zijn op de volgende dagen:

Woensdagmiddag   13.15-14.45 door Marga Reinders       1x per week
Donderdagmorgen  10.00-11.30 door Yvonne de Leeuw    1x per 2 weken (in de even weken)

Voor data en tijd zie de AGENDA